COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

China testează un tren "zburător"

China testează un tren "zburător"

În China, a început testarea trenului pe pernă magnetică care se deplasează prin aer fără contact cu solul. Proiectul a fost lansat de compania CRRC Qingdao Sifang Co din Shanghai.


China a început testarea dinamică de fabric a prototipului trenului pe pernă magnetică, cu o viteză de proiectare de 600 km/h. Trenul se mișcă în aer fără a atinge pămîntul. Cercetătorii au efectuat teste complexe a exemplarului de probă în diferite regimuri de lucru. Evenimentul reprezintă un progres important în dezvoltarea sistemului de transport levitativ de mare viteză, a remarcat compania CRRC Qingdao Sifang.


Datorită unor caracteristici constructive, trenul care levitează pe o pernă magnetică în timpul mișcării produce foarte puțin zgomot. Raza minimă de cotire este de două ori mai mică decît raza de cotire a trenurilor obișnuite de metrou, de aceea transportul va fi mai manevrabil.Sistemul de transport de mare viteză cu levitație magnetică include subsisteme cum ar fi alimentarea cu energie electrică de tracțiune, controlul traficului trenurilor în bază conexiunii și calea ferată.


Proiectul de dezvoltare a început în iulie 2016. Studiile au implicat mai mult de 30 de întreprinderi, universități și instituții de învățămînt superior din diferite zone ale țării. Prototipul trenului cu pernă magnetică a fost fabricat pe linia de producție a companiei CRRC Qingdao Sifang Co în luna mai a acestui an.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load