COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

China cere Statelor Unite să-și respecte obligațiile față de OMS

China cere Statelor Unite să-și respecte obligațiile față de OMS

China cere Statelor Unite să-și respecte obligațiile față de Organizația Mondială a Sănătății.

Un val de reacții critice a urmat deciziei anunțate, ieri, de președintele american, Donald Trump, de stopare a finanțării către organizație, ca urmare a modului de gestionare a pandemiei de coronavirus, transmite Știri.md cu referire la europafm.ro.

Statele Unite reprezintă cel mai mare donator al Organizației Mondiale a Sănătății, cu o contribuție de peste 400 de milioane de dolari anul trecut, aproximativ 15% din bugetul total al organizației.

Întrebat într-un briefing de presă dacă Republica Populară Chineză se gândeşte să suplinească diferenţa, Zhao Lijian a fost rezervat: “China evaluează chestiunile relevante în conformitate cu necesităţile situaţiei”.


El a apreciat că pandemia, care a infectat aproape 2 milioane de oameni la nivel global, se află în stadiu critic şi că decizia Washingtonului va afecta toate ţările lumii.

Preşedintele Donald Trump a anunţat, marţi, suspendarea contribuţiei SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe motivul “proastei gestionări” a pandemiei noului coronavirus.

Trump a declarat că OMS a “eşuat în îndeplinirea obligaţiei sale de bază şi trebuie să fie trasă la răspundere”.

Liderul american a adăugat că OMS a promovat “dezinformarea” din partea Chinei în legătură cu acest virus care, probabil, a determinat o răspândire mai largă a acestuia, decât ar fi fost în cazul dacă organizaţia cu sediul la Geneva ar fi gestionat corect criza.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load