COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cheile locuinței ar putea fi clonate pe baza sunetului produs la folosirea încuietorii

Cheile locuinței ar putea fi clonate pe baza sunetului produs la folosirea încuietorii

Un grup de cercetători a reușit să obțină, cu ajutorul imprimantei 3D și un algoritm special pentru procesarea sunetului generat la introducerea cheii, copii perfect utilizabile după cheile locuinței, transmite go4it.ro.

Cu adevărat îngrijorător este însă faptul că „trucul” funcționează și cu ajutorul unei aplicații de ascultare instalată pe un smartphone compromis, sau ascultînd prin microfonul soneriilor prevăzute cu interfon, dacă acesta este poziționat suficient de aproape de încuietoare.

Cheile locuinței, clonate folosind microfonul telefonului mobil


Procedeul, comparabil clonării cartelei de acces a autoturismului, presupune doar schimbarea frecvenței radio cu spectrul audio. În locul cheii criptografice transmisă în formă digitală avem o semnătură audio al cărei tipar poate fi analizat pentru a recrea secvența de creste de pe arborele cheii. Dacă o imprimantă 3D nu este disponibilă, codul obținut poate fi folosit și cu aparat specializat pentru procesarea cheilor „în alb”, întîlnit în unele magazine care oferă servicii de copiere chei.

Data viitoare cînd descuiați ușa locuinței, ar putea fi util să introduceți cheia cît mai silențios posibil, existînd posibilitatea ca un spărgător de locuințe aflat la curent cu ultimele „descoperiri” în domeniu să vă cloneze cheia de tip mecanic. Un alt truc pentru păcălirea software-ului de copiere a cheilor este introducerea cheii la o viteză non-constantă, sau ungerea mecanismului încuietorii folosind cîteva picături de ulei pentru mecanisme fine, pentru a reduce intensitatea și claritatea sunetului generat.

În forma actuală, clonarea cheilor mecanice pe baza semnăturii acustice funcționează doar cu versiunea cea mai simplă a acestora, avînd un singur șir de creste decupate pe lateral. Cheile cu două rînduri de creste decupate pe ambele laturi sînt mai dificil de procesat, iar cele bazate pe amprentă mecanică aplicată prin frezare/găurire sînt imune la acest tip de atac.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load