TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cercetătorii au găsit urme de amidon în mîncarea oamenilor care au trăit cu 170 de mii de ani în urmă

Cercetătorii au găsit urme de amidon în mîncarea oamenilor care au trăit cu 170 de mii de ani în urmă

Oamenii de știință au găsit urme de amidon în mîncarea oamenilor care au trăit cu 170 de mii de ani în urmă în Africa de Sud.

Resturile plantelor alimentare au fost descoperite de oamenii de știință din Munții Lebombo din Africa de Sud, unde echipa efectua săpături din 2015. În peșteri ei au găsit 55 rizomi carbonizați de hypoxia - strămoșul speciei moderne Hypoxis angustifolia.

Plantele din peșteră au fost identificate după mărimea și forma rizomilor, precum și după structura vaselor examinate la un microscop electronic de scanare. Rizomii moderni de hipoxie și omologii lor antici au structuri celulare similare și aceleași incluziuni ale mănunchilor cristaline microscopice, care se numesc rafide. Cercetătorii spun că caracteristicile lor se văd chiar și în probele carbonizate.


Rizomii hipoxiei sînt hrănitoiare și bogați în carbohidrați cu o valoare energetică de aproximativ 500 kJ/100 g: ei pot fi consumați atît cruzi, cît și prăjiți. Acești rizomi sînt bogați în amidon, deci au fost alimente vegetale ideale pentru oamenii din antichitate, spun oamenii de știință.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load