Cercetătorii au descifrat vocabularul maimuţelor

Cercetătorii au descifrat vocabularul maimuţelor

Cercetătorii de la Universitatea Tübingen au ajuns la concluzia că toate sunetele produse de maimuţele marmoset sînt alcătuite din silabe individuale cu o lungime fixă.


Cele mai mici unităţi ale vocalizării şi producţia lor ritmică în creierul rudelor noastre poate reprezenta faza incipientă a dezvoltării limbajului la oameni.


Limbajul nostru este este alcătuit din mici unităţi care au o durată de 1/7 secunde. Ritmul inerent în producţia noastră de silabe este atît constrîns de structura corzilor vocale, cît şi de procesele din creier care controlează limbajul. Aceste fundamente biologice ar fi putut fi foarte similare în strămoşii noştri, scrie Science Daily.


De aceea, cercetătorii au dorit să analizeze rudele mai apropiate: primatele. Totuşi, nu înţelegem suficient vocalizarea acestora. Oamenii de ştiinţă au analizat maimuţele marmoset, care se găsesc în America de Sud.


Savanţii au înregistrat mii de situaţii în care maimuţele emiteau diverse sunete, ajungînd la concluzia că, „la fel ca noi, maimuţele au un ritm clar care controlează vocalizarea şi care este chiar la fel de rapid”, a precizat Steffen Hage, supervizorul studiului.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load