TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cele mai descărcate aplicații din ultimii 10 ani

Cele mai descărcate aplicații din ultimii 10 ani

Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp și Instagram sînt aplicațiile mobile care s-au clasat pe primele locuri în topul descărcărilor în ultimii zece ani și toate acestea sînt deținute de Facebook, scrie BBC.

Aplicația care a fost cel mai frecvent descărcată în intervalul 2010-2019 a fost aplicația principală a Facebook, urmată de Facebook Messenger, scrie Mediafax.

Pe locul 3 și 4 au fost aplicațiile WhatsApp și Instagram. Topul a fost realizat de platforma de analiză a datelor App Annie.


Facebook a cumpărat Instagram în 2012 pentru un miliard de dolari, urmînd ca în 2014 să cumpere Instagram pentru suma de 19 miliarde de dolari.

Acest fapt denotă cîtă putere și control deține CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg. Cele patru aplicații pe care Facebook și Zuckerberg le dețin au peste un miliard de utilizatori fiecare.

„Nu e ok. Faptul că o companie deține 4 dintre cele mai populare rețele sociale poate fi considerat drept un monopol asupra informației”, consideră Taha Yasseri, cercetător în științe computerizate la Oxford Internet Institute.

Aceasta a adăugat că „dacă sînt combinate, informațiile provenite din multiple platforme ajung să conducă la un nivel înalt de precizie în modelarea comportamentului nostru. Această putere ar trebui să fie reglementată”.

Autoritatea de reglementare a concurenței din Marea Britanie este de asemenea de părere că Regatul Unit ar trebui să „ciupească din dominanța acestor giganți ai mediului online”. Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) și-a manifestat într-un raport îngrijorarea că oamenii ar putea să nu aibă controlul informațiilor personale.

Pe locurile 5 și 6 au fost Snapchat și Skype, urmate de TikTok și UC Browser, care sînt deținute de compania chineză Alibaba.

Aplicațiile YouTube și Twitter au ocupat locurile 9 și 10.

Opt din cele zece companii sînt deținute de corporații americane, în timp ce două aparțin unor firme din China.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load