COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cei care suferă de alergii sau astm sînt mai puțin sensibili la COVID-19

Cei care suferă de alergii sau astm sînt mai puțin sensibili la COVID-19

Deși în mod normal sînt afectați de boli respiratorii, cei care suferă de alergii sau astm alergic sînt mai puțin expuși la infecția cu SARV-COV2, anunță Societatea Mondială de Alergologie.

Medicii au constatat că virusul se fixează mai greu în organismul lor, informează stirileprotv.ro.

Virozele comune, dar şi gripă îi afectează mai mult pe cei care suferă de alergii şi astm. Din această cauză, la începutul pandemiei, medicii s-au temut că mulţi alergisi şi astmatici se vor îmbolnăvi de COVID-19.


Statistică arată însă că, în lume, cei care s-au infectat cu SARS COV-2 sînt doar în proporţie mică şi alergici. Legătura pare să fie receptorul uman ACE2, de care se lipeşte coronavirusul.

Potrivit unui medic primar alergolog, există nişte gene care determină producţia lui, iar la alergici aceste gene sînt deficitare. Astfel, există o reacţie inversă între predispoziția la alergii şi expresia acestui receptor, cumva invers proporţional, şi atunci virusul nu are de ce să se lipească. Pacienţii cu alergii sînt mai rar afectaţi de acest virus, deşi în mod normal sînt afectaţi frecvent de alte virusuri respiratorii.

Receptorii ACE-2 se afla în mucoasa oculară, în nas şi în mucoasa orală, dar şi în alte 13 ţesuturi umane, printre care vasele de sînge, plămîni ori inima. SARS COV-2 se lipeşte de receptori şi ajunge în plămîni. Însă un sistem imunitar puternic învinge reproducerea virusului.

Specialiştii le recomanda pacienţilor cu astm sau alergii să nu renunțe la tratament în această perioadă, chiar dacă simptomele s-au ameliorat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load