COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cea mai veche piramidă egipteană a fost deschisă pentru vizitatori

Cea mai veche piramidă egipteană a fost deschisă pentru vizitatori

Cea mai veche piramidă din Egipt poate fi vizitată de turiștii, după 14 ani de lucrări de restaurare.


Piramida în trepte din Saqqar a fost construită pentru Faraonul Joser aproximativ în anul 2650 î.HR. Se crede că structura a fost proiectată de un vizir pe nume Imhotep. Nucleul mormîntului este construit din blocuri de calcar. Dimensiunea piramidei este de 125x115 de metri, iar înălțimea - de aproximativ 62 de metri.


Situat în necropola Sakkara din orașul antic Memphis, care este situat la aproximativ 30 km la sud de Cairo, piramida în trepte constă din șase structuri dreptunghiulare, cunoscute sub numele de mastabe, așezate una peste alta.


Structura antică a fost grav avariată în 1992 ca urmare a unui cutremur cu magnitudinea 5,8 și risca să se prăbușească.Piramida a fost supusă unei restaurări pe scară largă, inclusiv umplerea golurilor în mastabe cu blocuri asemănătoare cu originalele.


După cum a spus jurnaliștilor ministrul Turismului și antichităților din Egipt, Khaled El-Anani, proiectul de restaurare, care a continuat, cu întreruperi, din 2006, a costat țara 104 milioane de lire egiptene (aproximativ 6,6 milioane de dolari).


Turiștii vor putea pentru prima dată să intre în piramidă prin intrarea sudică.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load