Ce cred astronomii despre lansarea în spaţiu a ''Stelei Umanităţii''

Ce cred astronomii despre lansarea în spaţiu a ''Stelei Umanităţii''

La începutul lunii ianuarie, o companie privată din Noua Zeelandă a lansat cu succes prima încărcătură pe orbita Pămîntului. Împreună cu alţi trei sateliţi, racheta Electron, deţinută de Rocket Lab, a amplasat pe orbita planetei şi o structură denumită ''Steaua Umanităţii''.


Satelitul, o bilă cu 65 de faţete realizată din fibră de carbon, va orbita Pămîntul timp de nouă luni. Conform Science Alert, obiectul va intra din nou în atmosferă unde se va dezintegra. 


Pînă la distrugerea sa, Steaua Umanităţii va fi atît de luminoasă încît va putea fi observată de oameni fără aparaturi speciale. Obiectul va fi vizibil în mare parte în perioada răsăritului şi apusului şi va crea un efect denumit de Rocket Lab ca fiind asemănător cu cel al unei ''stele căzătoare luminoase''.


Principalul scop al obiectului nu este altul decît de a crea o reflexie a spaţiului. ''Aşteptaţi pînă în momentul în care vă veţi chema membrii familiei afară pentru a observa lumina <<stelei>>,'' a declarat Peter Beck, fondatorul companiei Rocket Lab. Parcursul obiectului în orbită poate fi urmăritaici. Conform site-ului, ''steaua'' va fi vizibilă pe cerul din Romînia peste 29 de zile, timp de trei minute. 


Specialiştii susţin, însă, că obiectul nu are niciun scop practic pe orbita planetei, loc ce este deja supraaglomerat de sateliţi şi gunoiul spaţial.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load