COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce arată autopsiile persoanelor răpuse de COVID-19

 Ce arată autopsiile persoanelor răpuse de COVID-19

O revelație șocantă privind noul coronavirus este evidențiată de autopsiile efectuate asupra pacienţilor care au decedat din cauza COVID-19.

În urma autopsiilor, medicii au constatat că pneumonia interstițială nu este cel mai grav lucru care ni se poate întîmpla, ci doar o consecință, deoarece virusul afectează în principal circulația sîngelui, relatează cotidianul italian Il Giornale, transmite Hotnews.ro.

Revelația șocantă


După cum explică virologul italian Maria Rita Gismondo pentru ziarul Il Fatto Quotidiano, la spitalele Sacco din Milano și Papa Giovanni al XXIII-lea din Bergamo au fost efectuate 70 de autopsii din care a reieşit că pneumonia este doar o consecință, poate nu atît de gravă în comparație cu ceea ce se întîmplă cu adevărat în corpul nostru. Deja doctorul Giampaolo Palma, un cardiolog din Salerno, avansase această ipoteză, fiind redus imediat la tăcere de experţi omniprezenţi în programele de televiziune, scrie Il Giornale.

Potrivit doctorului Palma, coronavirusul afectează în special vasele de sînge, împiedicînd astfel o circulație sanguină adecvată și ducînd la formarea de trombi (cheaguri de sînge, n.r.). Pneumonia ar fi, așadar, doar un simptom succesiv și nu principalul de la care începe totul, așa cum s-a crezut pînă de curînd. Pe scurt, de la început cercetătorii s-ar fi concentrat în principal pe pneumonie, care acum, în urma concluziilor trase din autopsiile efectuate, nu ar fi principalul mecanism patogen al Sars-CoV-2.

Inflamații vasculare sistemice

Specialiştii susţin că primele persoane care au murit, lăsînd la o parte bolile deja existente, ar fi fost victimele unor diagnostice inițiale incorecte. Coronavirusul este o boală inflamatorie vasculară sistemică. Prin urmare, din cauza COVID-19, sîngele nu poate circula în corp și nu poate ajunge în plămîni care, astfel, nu reuşesc să se aerisească, în ciuda cantității de oxigen eliberat mecanic din exterior.

Se pare că ventilatoarele, atît de căutate, deoarece pînă în urmă cu cîteva săptămîni se găseau foarte greu, în realitate ar fi înrăutățit situația, care deja era foarte gravă. Acum și Statele Unite iau în considerare această teorie italiană.

O descoperire revoluționară care complică din nou lucrurile. Prin urmare, diagnosticul trebuie pus analizînd în primul rînd gradul de inflamație constatat la pacient. În acest moment se pare că cea mai adecvată terapie ar fi administrarea medicamentelor menite să prevină sau să elimine inflamația și formarea trombilor, fiind vorba, printre altele, de medicamente foarte accesibile şi din punct de vedere economic.

Cum ar fi de exemplu heparina, o substanță anticoagulantă care pare că ar da rezultate bune împotriva coronavirusului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load