Călătoriile interstelare pot deveni o realitate

Călătoriile interstelare pot deveni o realitate

Un grup internațional de oameni de știință a identificat caracteristicile „navei generațiilor" necesare pentru un zbor interstelar reuşit.


Potrivit experților, construirea unei astfel de nave s-a dovedit a fi o idee mai realistă decît se credea anterior. „Navă a generațiilor" este denumit un tip ipotetic de navă spațială pentru călătorii interstelare, a cărei viteză este mult mai mică decît viteza luminii. O astfel de navă va ajunge la sistemul Alpha Centauri, care este situat la 4,37 ani lumină, în cîteva mii de ani.


O astfel e navă trebuie să fie autosuficient și să aibă la dispoziție o cantitate imensă de resurse necesare pentru a susține viața multor generații de oameni.


Cercetătorii au folosit programul HERITAGE, care implementează metoda Monte Carlo, care prevede generarea unei varietăţi de scenarii aleatorii.


S-a dovedit că pentru o călătorie în alt sistem stelar ar fi nevoie de un echipaj de cel puțin 98 de persoane, pentru a reduce în mod semnificativ riscul de tulburări genetice în generațiile următoare.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load