COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Biologii din Astrahan au creat un "praf magic" pentru plante

Biologii din Astrahan au creat un "praf magic" pentru plante

Specialiștii de la Universitatea de Stat din Astrahan au creat un „praf magic” pentru plante.

Noile produse „verzi” create pe bază pe bacterii și cianobacterii cresc randamentul culturilor și le protejează de dăunători. Pentru crearea așa-numitului „praf magic”, oameni de știință tineri au trebuit să studieze detaliat proprietățile insecticidice, antivirale, antioxidante și proprietăți benefice ale bacteriilor.
Rezultatul activității echipei de cercetare a devenit o pulbere uscată ambalată din biomasă de bacterii sau cianobacterii pentru culturile leguminoase, cerealiere și boboase.
Potrivit cercetătorilor, produsul se deosebește prin faptul că este economic din punct de vedere al producției și utilizării, precum și prin faptul că este sigur pentru mediu (non-toxic).

Utilizarea bio-îngrățămîntului crește fertilitatea solului și procentul de germinare a plantelor, crește productivitatea, îmbunătățește proprietățile de consum a produselor agricole. De asemenea, preparatul inhibă dezvoltarea ciupercilor fitopatogene și virusurilor pe plante în condiții aride și contribuie la creșterea biomasei culturilor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load