COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bateria solară care a stabilit un nou record de eficiență - aproape 50%

Bateria solară care a stabilit un nou record de eficiență - aproape 50%

O nouă baterie solară a stabilit un record de eficiență.

Cercetătoriidin SUA au anunțat că ea poate transforma lumina în energie electrică cu o eficiență de 47,1%. Variația aceleiași baterii a stabilit un record de eficiență în iluminatul intermitent la 39,2%.


Oamenii de știință de la laboratorul național de energie regenerabilă (NREL) din SUA au stabilit un nou record mondial în eficiența conversiei energiei solare. Ei au făcut acest lucru datorită unui element inovator care transformă lumina în energie electrică cu o eficiență de aproape 50%.

Ei au folosit un element cu "șase tranzitori", în care există 140 de straturi de materiale semiconductoare pentru a obține un coeficient de conversie de 47,1%. Acesta este un nou record — cercetătorii au depășit rezultatul de 46% stabilit de Institutul Fraunhofer din Germania."Acest dispozitiv demonstrează potențialul extraordinar al bateriilor solare stratificate. În viitorul apropiat, vom ajunge la o eficiență de 50%", a declarat John Gaish, cercetător principal și cercetător principal al grupului de cristalografie fotovoltaică de înaltă eficiență.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load