Bacteriile ajută la producerea zahărului cu puține calorii

Bacteriile ajută la producerea zahărului cu puține calorii


Există un înlocuitor al zahărului care conține doar 38% din caloriile zahărului tradițional de masă, este sigur pentru diabetici și nu provoacă carii dentare. 



Acest îndulcitor funcțional se numește tagatoză. El este obținut din lactoză cu ajutorul hidrolizei enzimatice. Este aprobat în calitate de supliment alimentar și este considerat sigur. Cu toate acestea, din fructe și produse lactate se obțin foarte puține tagatoze. Iar procesul de producție este destul de complicat, costisitor și ineficient.



Specialiștii de la Universitatea din Tufts au hotărît să folosească bacteriile în calitate de bioreactori minusculi care încapsulează enzimele și reactivii. Folosind această abordare, ei au obținut o productivitate de pînă la 85%. Sînt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă procesul poate fi extins pînă la aplicații comerciale. Cu toate acestea, este deja clar că o astfel de bioproducție ar puta crește productivitatea și afecta piața înlocuitorilor zahărului.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load