COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Au fost create primele ouă vegane

Au fost create primele ouă vegane

Primele ouă vegane, numite „Les Merveillœufs”, au fost obţinute în laboratoarele Şcolii de Biologie Industrială de la Paris, potrivit euronews.com.

Noile produse au fost obţinute de două franţuzoaice Philippine Soulères şi Sheryline Thavisouk.

„Lista ingredientelor încă nu este finalizată şi va fi dată publicităţii în lunile care urmează. Investigaţiile pe care le-am făcut s-au bazat în principal pe legume. Problema pe care o avem acum ţine de stabilirea raportului dintre ingrediente pentru a obţine formula corectă”, au arătat cercetătoarele, transmite NOI.md cu referire la mediafax.ro.

Philippine Soulères şi Sheryline Thavisouk afirmă că ouăle vegane vor fi scoase pe piaţă imediat ce vor fi finalizate testele care trebuie să stabilească în ce măsură sînt viabile din punct de vedere nutritiv.
„Scopul nostru este ca produsele să fie disponibile înainte să ajungem la jumătatea anului 2020”, au arătat cele două.


Noile ouă vegetariene ar putea să fie gătite în aceleaşi moduri folosite pentru ouăle de găină, aceasta fiind şi principala provocare pentru ele, din moment ce ouăle de găină au atît de multe utilizări în bucătărie: „se va putea face o omletă sau vor putea să fie folosite ca materie primă la gătit. În ceea ce priveşte bătutul albuşului, acesta e un aspect care ne pune probleme pentru moment dar avem de gînd să găsim un mod prin care să ne ridicăm la înălţimea provocării”.

Nici modul în care va fi realizată coaja acestor ouă vegane nu a fost stabilit, cercetătoarele intenţionînd să stabilească o modalitate de a obţine o coajă ecologică.

Proiectul este ca noile ouă vegetariene să fie produse în masă pentru a putea fi comercializate în supermarketuri.

Conţinutul de frăsimi şi cel de protenie sînt uşor mai scăzute (cu aproximativ 10%) în cazul noilor ouă vegane decît sîntem obişnuiţi la oul de găină, dar conţin fibre dietetice.

În ceea ce priveşte gustul, inventatoarele se laudă că produsele pe care le pregătesc au arome mai subtile chiar dacă uşor mai sulfuroase.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load