COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Atenție, șoferi! Un gadget deblochează aproape orice mașină

Atenție, șoferi! Un gadget deblochează aproape orice mașină

Compania din Bulgaria SOS Auto Keys vinde un joc electronic Game Boy modificat cu ajutorul căruia poate fi deschisă orice mașină. Dispozitivul modificat se vinde pentru 25.000 de dolari și reușește să spargă protecția mașinii în cîteva minute.

Seria de jocuri electronice Game Boy a fost produsă de compania japoneză Nintendo în perioada 1989 – 2005. Astăzi însă nu mai este jucăria inofensivă care a fost în trecut, ci un instrument folosit de hoții de mașini, scrie promotor.ro cu referire la Thesun.co.uk.

Poliția britanică avertizează proprietarii de mașini moderne că hoții care folosesc un astfel de dispozitiv în parcare pot fura foarte ușor un autoturism. În aparență, dispozitivul este foarte asemănător cu Nintendo Game Boy – jocul electronic care a fost popular în rîndul copiilor în anii ’90.


A existat chiar și un videoclip pe YouTube cu instrucțiuni de utilizare a acestui dispozitiv pentru a debloca o mașină KIA, Mitsubishi și Hyundai, dar la ora publicării acestui articol el a fost șters. Cu ajutorul dispozitivului mașina era furată în doar 60 de secunde.

Hoțul trebuie doar să apese butonul de pe mînerul ușii, iar dispozitivul înregistra toate datele transmise de mașină, iar după doar cîteva secunde vehiculul putea fi operat ca și cum cheia s-ar afla în interior.

Aceste dispozitive costă aproximativ 25.000 dolari și, conform Thesun.co.uk, se bazează din punct de vedere tehnologic pe jocul Nintendo Game Boy. Nu sînt cunoscute exact componentele jocului, dar, aparent, software-ul a fost înlocuit.

Compania bulgară SOS Auto Keys vinde aceste dispozitive, recomandînd în mod explicit să nu fie utilizate în scopuri ilegale, însă poliția britanică spune că o astfel de „jucărie” este puțin probabil să fie cumpărată de oamenii care respectă legea.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load