TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Arheologii ruși au găsit noi picturi rupestre

Arheologii ruși au găsit noi picturi rupestre

Expediția arheologică a Institutului pentru Istoria Culturii Materiale a Academiei Ruse de Științe a înregistrat noi picturi rupestre pe insulele Peninsulei Kola.

Istoria Peninsulei Kola a fost studiată de mai mulți ani de angajații Expediției Arheologice din Kola.

Anterior, picturi rupestre necunoscute au fost găsite pe Insulele Canozera. Descoperirile din 2019 continuă seria de descoperiri din anii trecuți și oferă o bază pentru interpretarea picturilor rupestre, subliniind necesitatea unor cercetări suplimentare complete în această regiune.


Picturile rupestre sau petroglifele sînt cunoscute pe Kanozera din 1997. Pe trei insule și pe faleza de coastă au fost găsite și studiate peste 1200 de imagini. În urma lucrărilor de teren din 2019, au fost înregistrate noi desene pe Insula Spruce. Au fost găsite 45 de figuri caracteristice tematicii regiunii (antropomorfe, zoomorfe, linii, bărci, cetacee).

Acum numărul total de petroglife din Peninsula Kola a crescut de 1,5 ori. Studiul a permis completarea seriei tipologice și evidențierea unui nou tip de imagine (ornamente), similar cu gravurile pe obiecte osoase care datează din epoca neolitică și a bronzului din Fennoscandia.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load