COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Arheologii au dezvăluit secretul lingoului de aur găsit în Mexic

Arheologii au dezvăluit secretul lingoului de aur găsit în Mexic

Potrivit unui nou studiu, lingoul de aur găsit în Mexico City făcea parte dintr-o comoară aztecă prădată de conchistadorii spanioli cu 500 de ani în urmă.

Lingoul care cîntărește 1,93 kilograme a fost găsit de constructori în timpul săpăturilor unei noi clădiri din centrul capitalei mexicane. Timp de 39 de ani, originea lingoului a rămas un mister. Acum, datorită unei radiografii specializate a Institutului Național de Antropologie și Istorie a Mexicului (INAH), oamenii de știință au o presupunere de unde provine acest aur. El s-ar fi putut păstra din perioada retragerii spaniolilor în timpul „Nopții tristeții”.

Aztecii i-au alungat pe invadatorii spanioli din capitala lor în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 1520. Cotropitorii au reușit să captureze atîtea comori aztece cît au putut duce, inclusiv, se pare, și lingoul de aur studiat.

Cercetătorii presupun că lingoul de aur s-ar fi putut îneca în timpul retragerii într-unul dintre canalele din Tenochtitlan sau ar putea fi pur și simplu ascunsă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load