COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Arheologii au descoperit un mormînt cu maimuțe într-un cimitir de 2.000 de ani din Egipt

Arheologii au descoperit un mormînt cu maimuțe într-un cimitir de 2.000 de ani din Egipt

Mai multe schelete de maimuțe au fost descoperite de o echipă a Centrului de Arheologie mediteraneană de la Universitatea din Varșovia, în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea din Delaware, în cimitirul de animale din apropierea portului Berenik din Marea Roșie, anunță The First News.


După o serie de teste cu utilizarea unor scanere 3D, Echipa a stabilit că animalele au sosit în zonă din India. Multe schelete aparțin unor maimuțe tinere. Acest lucru presupune, probabil, că animalele nu au putut să se adapteze la noua locuință și mîncare.


Echipa consideră că aceste maimuțe erau animale de companie din cauza modului în care sînt îngropate – într-o necropolă specială, într-o anumită poziție. Una dintre maimuțe era acoperită cu o țesătură din lînă, iar alte două aveau chiuvete mari pe capete. De asemenea, lîngă una dintre maimuțe au fost îngropat un purcel și trei motănași mumificați.Cercetătorii au remarcat că "aceasta este o descoperire unică. Pînă în prezent, nimeni nu a găsit maimuțe din India în timpul săpăturilor arheologice din Africa. Interesant că nici în sursele antice scrise nu se menționează despre această practică".

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load