COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ar putea fi primul pacient adult care învinge HIV/SIDA, fără transplant de măduvă

Ar putea fi primul pacient adult care învinge HIV/SIDA, fără transplant de măduvă

Un bărbat în vîrstă de 32 de ani din Brazlia, purtător al virusului ce provoacă SIDA și aflat în remisie de mai bine de un an, ar putea fi primul pacient adult care învinge boala fără a avea nevoie de un transplant de măduvă osoasă.

Virusul HIV afectează zeci de milioane de oameni la nivel global. Deşi boala provocată de acest virus, SIDA, nu mai este o condamnare la moarte, pacienţii seropozitivi trebuie să urmeze un tratament pe viaţă, transmite digi24.ro.

În ultimii ani, doi bărbaţi - cunoscuţi drept pacienţii "Berlin" şi "Londra" - par să se fi vindecat după ce au suferit cîte un transplant de măduvă osoasă. O echipă internațională de cercetători a anunţat că studiază cazul unui al treilea pacient care nu mai prezintă semne ale infecţiei după ce a primit un tratament cu medicamente antiretrovirale puternice.


Ricardo Diaz, expert în maladii infecţioase de la Universitatea din Sao Paulo, a estimat că pacientul poate fi considerat vindecat de SIDA. "Nu am mai putut detecta virusul şi a pierdut răspunsul specific la virus - dacă nu ai anticorpi, nu ai nici antigeni. Important pentru mine este să am un pacient care s-a aflat sub tratament şi care controlează acum virusul fără tratament", a explicat el pentru AFP.

Conform ONU, 1,7 milioane de persoane au contactat HIV în cursul anului trecut şi peste 40 de milioane de persoane trăiesc cu acest virus.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load