Apple și Samsung, cercetate în SUA pentru că telefoanele lor ar depăşi limita de radiații

Apple și Samsung, cercetate în SUA pentru că telefoanele lor ar depăşi limita de radiații

Comisia Federală de Comunicaţii va conduce o anchetă asupra anumitor smartphone-uri ale Apple şi Samsung, care ar emite un nivel mai ridicat de radiaţii decît permit reglementările FCC, transmite Business Insider după ce publicaţia Chicago Tribune a semnalat acest lucru săptămîna trecută.


Comisia Federală de Comunicaţii va conduce o anchetă asupra anumitor smartphone-uri ale Apple şi Samsung, care ar emite un nivel mai ridicat de radiaţii decât permit reglementările FCC, transmite Business Insider după ce publicaţia Chicago Tribune a semnalat acest lucru săptămîna trecută.


Cu ajutorul laboratorului de testare a radiaţiilor RF Exposure Lab din California, Tribune a descoperit că iPhone 7 şi iPhone 8 de la Apple emiteau niveluri de radiaţii dincolo de limitele FCC.


Cei de la Tribune au constatat că şi Samsung Galaxy S8, Galaxy S9 şi Galaxy J3 au depăşit de asemenea, limita de radiaţii.


Nivelurile excesive de radiaţii au fost înregistrate printr-un test care a simulat telefoanele la 2 mm distanţă de un corp uman - deci, atunci când utilizatorul ţine telefonul la ureche în timpul unui apel telefonic sau cînd telefonul este într-un buzunar.


Chicago Tribune avertizează că a efectuat teste pe doar 11 smartphone-uri, dintre sutele de mărci care sunt vîndute în întrega lume.


Riscurile pentru sănătate asociate radiaţiilor emise de telefoanele smart sînt încă incerte.


Unii spun că cei din generaţia tînără pot fi expuşi la mai multe radiaţii emise de smartphone-uri decît generaţiile mai în vîrstă, deoarece smartphone-urile sunt din ce în ce mai prezente. Dar în acelaşi timp şi telefoanele obişnuite dinaintea smartphone-urilor emiteau radiaţii.


Apple a declarat pentru Chicago Tribune că testarea publicaţiei a fost inexactă comparativ cu testele realizate de compania americană. Cei de la Apple încă nu au oferit niciun comentariu pentru Business Insider.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load