Apple, investigat în Rusia

Apple, investigat în Rusia

Compania Apple este sub investigaţie în Rusia după ce a fost acuzată de concurenţă neoială printr-o plîngere formulată de compania Kaspersky Lab, specializată în securitate informatică, anunţă Reuters.


Organismul anti-monopol din Rusia, FAS, a declarat joi că firma Apple este investigată existînd suspiciuni că abuzează de poziţia domininantă pe care a obţinut-o pe piaţă.


Investigaţia a pornit după ce aplicaţia celor de la Kaspersky Lab, Safe Kids a fost refuzată de cei de la Apple, aceştia preferând să îşi lanseze o nouă versiune a propriei aplicaţii de control parental, Screen Time, cu funcţii similare celei de la Kaspersky.


La rândul lor, cei de la Apple au invocat pentru Reuters o declaraţie din luna aprilie prin care arătau că au înlăturat din magazinul virtual câteva aplicaţii de control parental care ”puneau în pericol intimitatea şi securitatea informatică a utilizatorilor”.


Compania susţine că era vorba despre tehnologie “extrem de invazivă” numită Mobile Device Management (MDM) şi că folosirea într-o aplicaţie destinată consumatorilor ar fi încălcat regulile platformei App Store.


Cei de la Kaspersky au răspuns că prevederile Apple pentru App Store permiteau o folosire limitată a MDM, dar nu au putut să afle cum pot obţine permisiunea celor de la Apple pentru acest mod de utilizare a tehnologiei. Astfel că regula nu se aplică decât concurenţei Apple.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load