COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Aplicaţia germană de urmărire a coronavirusului a fost descărcată de 6,5 milioane de ori

Aplicaţia germană de urmărire a coronavirusului a fost descărcată de 6,5 milioane de ori

Aplicaţia pentru smartphone-uri din Germania a fost dezvoltată pentru a ajuta la urmărirea infecţiilor cu coronavirus. Acesta a fost descărcată de 6,5 milioane de ori în primele 24 de ore de la lansare, a declarat miercuri directorul general al companiei de software SAP, relatează Reuters.

Christian Klein a declarat că numărul mare este o mărturie a muncii excelente pe care echipele de la SAP şi Deutsche Telekom au depus-o în pregătirea aplicaţiei Corona-Warn în doar şase săptămîni.

Aplicaţii similare au fost lansate în mai multe ţări. Aplicaţiile sînt conform experţilor un instrument de înaltă tehnologie folosit pentru a urmări şi controla infecţiile cu COVID-19. Experţii spun că găsirea rapidă a cazurilor noi este esenţială pentru reducerea răspândirii, deoarece ţările relaxează restricţiile poate conduce la un val doi dacă nu se i-au masuri complementare.


Aplicaţia germană nu înregistrează unde se află persoanele fizice, ceea ce înseamnă că autorităţile nu pot spiona utilizatorii. Recunoaşte doar ce alţi utilizatori de aplicaţii se află în prezent în apropiere. Sistemul funcţionează prin Bluetooth, un standard wireless care permite dispozitivelor să facă schimb de date la distanţe apropiate, confrom dezvoltatorilor

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load