COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Anunțul făcut de NASA: Două planete s-au ciocnit (VIDEO)

Anunțul făcut de NASA: Două planete s-au ciocnit (VIDEO)

La 300 de ani lumină distanță, două exo-planete s-au distrus recent una pe celalaltă, lăsînd o urmă uriașă de praf și resturi de rocă.

Universul este un loc violent, iar obiectele din spațiul cosmic se ciocnesc destul de frecvent cu alte lucruri spațiale.

De regulă, aceste coliziuni se întîmplă în perioada timpurie de existență a unui sistem solar sau a unei galaxii.

Astfel de distrugeri reciproce de planete le oferă astronomilor o "priveliște rară" asupra a ceea ce se întîmplă atunci cînd lumi deja formate se ciocnesc între ele.


Cel mai surprinzător lucru pentru astronomi a fost faptul că resturile de praf din coliziune au fost calde. Deoarece exoplanetele spulberate orbitau o pereche de stele vechi de un miliard de ani, oamenii de știință se așteptau ca praful să fie mult mai rece decît au dovedit măsurătorile, potrivit cercetărilor publicate în The Astrophysical Journal.

„Praful cald din jurul [evenimentului cosmic] ne oferă o idee cu privire la impactul catastrofal dintre două exoplanete pietroase", a declarat autorul principal al studiului, Maggie Thompson, într-un comunicat de presă al NASA. „Vrem să știm cum evoluează acest sistem după impactul extrem", a mai spus savantul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load