TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Anomalia termică uriașă din oceanul Pacific ar putea provoca moartea peștilor și a animalelor marine

Anomalia termică uriașă din oceanul Pacific ar putea provoca moartea peștilor și a animalelor marine

În Oceanul Pacific, lîngă coasta Americii de Nord s-a format o zonă în care apa este cu cinci grade mai caldă decît temperatura medie a oceanului din această zonă - un val maritim de căldură.

Creșterea temperaturii apei poate duce la înflorirea algelor otrăvitoare, ceea ce va provoca un dezastru pentru fauna locală, a precizat Administrația oceanică și atmosferică națională din SUA (NOAA).


Valurile maritime de căldură sînt fenomene oceanice în care temperatura apei într-o anumită zonă este cu 90% mai caldă decît în măsurătorile anterioare în aceeași zonă.Cercetătorii remarcă faptul că apa anormal de caldă a fost fixată la o adîncime de 50 m - și se extinde chiar la suprafață pe un teritoriu de cîteva mii de metri pătrați. Climatologii consideră că cauza apariției sale a fost vîntul slab.
Dacă în viitorul apropiat valul maritim de căldură nu se va împrăștia, în următorii cîțiva ani apa caldă va ajunge pînă la adîncimi mai mari, ceea ce va provoca consecințe dezastruoase pentru fauna locală, concluzionează NOAA.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load