COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Al doilea "vizitator" depistat în sistemul nostru solar a fost confirmat

Al doilea "vizitator" depistat în sistemul nostru solar a fost confirmat

Obiectul neobișnuit care a fost detectat pe cer luna trecută ar fi o cometă care provine din afara sistemului nostru solar, devenind al doilea obiect de acest fel care a fost observat vreodată în sistemul nostru solar.

Se presupune că este o cometă pentru că are o formă neclară și lasă în urmă praf și particule, așa cum fac cometele pe măsură ce se apropie de Soare.

Cometa a fost denumită 2I/Borisov de oamenii de știință, iar diametrul său ar fi între 2 și 16 kilometri, potrivit Universității din Hawaii.

A fost observată pentru prima dată pe 30 august, la aproape 2 ani după ce a fost confirmată prezența primului obiect interstelar în sistemul nostru solar.


În curând, cercetătorii vor afla mai multe despre cometă, pentru că va fi vizibilă cu telescoapele profesionale în câteva luni.

Cometa se îndreptă către Soare și se află la peste 400 de milioane de kilometri distanță, însă se estimează că se va apropia la aproximativ 300 de milioane de kilometri pe 8 decembrie.

Viteza de deplasare a cometei este ridicată, de peste 160.000 kilometri/oră, cu mult peste viteza obișnuită a obiectelor care orbitează Soarele de la o asemenea distanță, iar această viteză ne arată că provine din afara sistemului nostru solar și că se va întoarce în spațiul interstelar.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load