Aeroporturile vor fi apărate cu drone “vînător”

Aeroporturile vor fi apărate cu drone “vînător”

O dronă “vînător”, care poate prinde în plasă dronele ce zboară în locuri interzise, este una din inovațiile de la salonul vehiculelor fără pilot, de la Amsterdam.


Companiile care dezvoltă tehnologia dronelor se axează tot mai mult pe soluții pentru siguranța zborului acestor aparate, folosite in diverse domenii. Ca răspuns la incidentele din ultimele luni, implicînd drone care zburau periculos de aproape de aeroporturi, multe țări europene au recunoscut necesitatea unor reglementări stricte pentru aceste aparate de zbor ghidate de la distanță.


O companie a captat interesul general cu un “vînător de drone”, care poate prinde într-o plasă dronele care apar în zone unde nu ar avea ce căuta. Cu “prada” prinsă în plasă, “drona vînător” o poate transporta într-o zonă unde nu mai prezintă pericol. Dacă trofeul capturat este prea greu pentru a fi transportat, poate fi lăsat la sol cu o paraşută care sa-i amortizeze căderea.


O altă companie a prezentat o platformă pentru managementul digital al traficului, care informează operatorii în privința regulilor de operare, înainte ca dronele să fie ridicate în aer.


La acest salon al aparatelor de zbor fără pilot au fost prezentate tot felul de soluții implicînd drone în cele mai variate domenii, inclusiv cartografiere, energie, constructii, agricultură, siguranță publică și servicii de urgență.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load