COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost numit "cel mai mare risc" invizibil pentru sănătatea omului și acesta nu este un virus nou

A fost numit "cel mai mare risc" invizibil pentru sănătatea omului și acesta nu este un virus nou

Poluarea aerului cu particule solide continuă să reducă speranța globală de viață cu aproape doi ani, deoarece progresul în unele țări duce la deteriorarea calității aerului în altele, potrivit indicelui calității aerului (AQLI).

Noile descoperiri sugerează doar un mic progres la nivel global în reducerea poluării aerului în ultimele două decenii.


Pandemia COVID-19, mai mult ca oricînd în istoria recentă, subliniază importanța protecției sănătății publice. Cu toate acestea, în timp ce țările din întreaga lume se străduiesc să dezvolte un vaccin împotriva coronavirusului, există un alt "ucigaș" al sănătății invizibil care face zilnic miliarde de oameni să ducă o viață mai scurtă și mai dureroasă — poluarea aerului.Noile date furnizate de indicele calității aerului (AQLI), arată că poluarea cu particule a fost cel mai mare risc pentru sănătatea omului și înainte de COVID-19. Și fără o politică guvernamentală puternică și durabilă, amenințarea va continua.


Analiza arată că poluarea cu particule solide reduce speranța globală de viață cu aproape doi ani în comparație cu situația în care calitatea aerului ar corespunde recomandărilor OMS.


Acesta este cel mai mare risc pentru sănătatea populației planetei, în ciuda faptului că tot mai des în titlurile ziarelor apar noi și noi viruși, spun experții AQLI.


Lucrînd invizibil în interiorul corpului uman, poluarea cu particule solide are un impact mai devastator asupra speranței de viață, decît bolile infecțioase (cum ar fi tuberculoza și HIV/SIDA), obiceiurile proaste (fumatul) și chiar războiul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load