COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost găsită o navă scufundată, cu amfore romane

A fost găsită o navă scufundată, cu amfore romane

Peste o sută de amfore romane bine conservate pentru ulei de măsline și vin au fost găsite într-o corabie veche de 1700 de ani, care s-a scufundat pe coasta din Mallorca.


Epava romană găsită în largul coastei Mallorca conținea mai mult de o sută de amfore bine conservate, care sînt acum restaurate cu atenție de către arheologi. Experții cred că scufundarea a avut loc acum aproximativ 1.700 de ani. Unele inscripții pe vasele cu două mînere sugerează că amforele au fost folosite pentru depozitarea sosului de pește, uleiului și vinului. Cu toate acestea, pentru a confirma ipoteza, cercetătorii nu pot încă deschide amforele și verifica conținutul. În primul rînd, ei ar trebui să finalizeze lucrările de conservare, care nu vor permite ca sarea conținută în apa de mare să distrugă vasele.
Se presupune că corabia comerciantă transporta mărfuri între Mallorca și Spania continentală. Experții consideră că nava romană nu s-a scufundat din cauza unei furtuni, deoarece marfa fragilă s-a păstrat foarte bine. Toate amforele au fost transmise Muzeului Mallorca, unde experții se vor ocupa cu restaurarea și studierea artefactelor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load