COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost elaborată o sferă transparentă pentru distanțare socială (FOTO)

A fost elaborată o sferă transparentă pentru distanțare socială (FOTO)

Măștile de protecție devin încet-încet obligatorii în spațiile aglomerate din toate țările grav afectate de coronavirus. Un virus foarte democratic, care s-a împrăștiat peste granițe, fără a ține cont de statutul social, de sex sau de culoarea pielii.

Pentru toți cei care s-au plîns însă de neajunsurile măștilor de protecție de pe piață, nemții de la Plastique-Fantastique vin cu un proiect open-source, o sferă care se pune pe cap și pe care oricine poate să o producă și să o îmbunătățească, transmite smartradio.ro.

Sunt două semisfere transparente lipite una de cealaltă, cu o gaură la mijloc, care-ți permite să pui accesoriul peste cap.


Costul de producție este de doar 24 de euro pentru o sferă simplă, dar ți-o poți accesoriza: sfera ta poate avea protecție solară, microfon integrat, boxe, ventilator și chiar tub pentru respirat sub apă.

Designul pop este inspirat din filmele SF din anii ’50.

Dacă sfera e prea SF pentru tine și te mulțumești cu o mască clasică, îți amintesc că ele sînt eficiente dacă sînt folosite în combinaţie cu curăţarea frecventă a mîinilor cu soluţie pe bază de alcool sau cu apă şi săpun. Mai exact, înainte de a utiliza masca, dezinfectează mîinile. Masca de protecţie trebuie să acopere gura, nasul şi să fie schimbată o dată la 4 ore.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load