COVID-19 în MOLDOVA

A fost dezvoltat un sistem care rezolvă problema gălăgiei de afara

A fost dezvoltat un sistem care rezolvă problema gălăgiei de afara

Oamenii de știință au dezvoltat un sistem de control al sunetului care poate fi instalat la o fereastră deschisă. El permite aerului proaspăt să intre în interior, dar oprește zgomotul străzii.

Sistemul implică utilizarea unui microfon pentru a detecta sunetele care intră și apoi pornirea unor difuzoare care crează unde sonore de aceeași frecvență, dar în direcția opusă pentru a suprima zgomotul care vrea să intre în casă.


Co-autorul studiului, profesorul Stephen Elliott, de la Institutul de cercetare a sunetului și vibrației de pe lîngă Universitatea din Southampton a menționat că efectul de suprimare a zgomotului la utilizarea aparatului a fost aproape la fel de bun ca atunci cînd închideți fereastra. În timpul testării, "volumul a scăzut cu aproximativ 10 dB ... subiectiv, aceasta corespunde reducerii de două ori a zgomotului perceput", a menționat omul de știință.Sistemul nu este un "întrerupător" magic al sunetului, dar această abordare poate aduce beneficii, a adăugat Elliot. Potrivit omului de știință, sistemul ar putea intra în producție peste cinci - zece ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load