COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost descoperit secretul îmbrățișării perfecte

A fost descoperit secretul îmbrățișării perfecte

Oamenii de știință au analizat care îmbrățișare este cea mai plăcută.


O echipă de oameni de știință de la Universitatea Japoneză Toho a măsurat efectul calmant al îmbrățișărilor de puteri diferite asupra bebelușilor. Ei au studiat, de asemenea, diferența reacției la îmbrățișarea părinților și a străinilor.


Prin controlul ritmului cardiac al copilului și prin utilizarea senzorilor de presiune pe brațul unui adult, cercetătorii au evaluat răspunsul copilului în trei situații: cînd el este pur și simplu ținut, îmbrățișat cu forță medie și îmbrățișat puternic.


S-a dovedit că cel mai bine copiii s-au calmat atunci cînd au fost îmbrățișați cu o forță medie, iar în timpul unei îmbrățișări "puternice", efectul calmant a scăzut. Bebelușii mai mari de 125 de zile au reacționat cel mai bine atunci cînd au fost îmbrățișați de părinți decît de femei necunoscute. Apropo, și părinții s-au calmat în mod semnificativ atunci cînd și-au îmbrățișat copilul."Experimentul nostru simplu cu îmbrățișările poate fi folosit în screening-ul precoce al funcției vegetative (care reglementează procesele corporale inconștiente), integrării senzoriale și dezvoltării sociale de recunoaștere la copiii cu risc crescut de a dezvolta tulburări de autism", a menționat unul dintre autorii studiului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load