COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost creată o mască reutilizabilă ieftină, cu un grad sporit de protecție

A fost creată o mască reutilizabilă ieftină, cu un grad sporit de protecție

Creată de inginerii institutului MIT pentru a rezolva problema deșeurilor rămase după aruncarea măștilor faciale de unică folosință, un nou tip de mască reutilizabilă confecționată dintr-o singură bucată de cauciuc siliconic promite protecție eficientă împotriva COVID-19.

Materialul este foarte durabil, iar cauciucul siliconic lichid poate fi modelat în orice formă folosind unelte industriale. Produsul poate fi re-sterilizat prin metode convenționale (ex. prin fierbere sau ștergere cu o substanță dezinfectantă) fără a-și pierde integritatea structurală sau etanșeitatea, informează go4it.ro.

Măștile MIT N95 sînt realizate sub forma 3M 1860, frecvent utilizată în unele spitale. Inovația constă în includerea a două filtre N95 la mijloc, concepute pentru a fi înlocuite cu ușurință după fiecare utilizare. Astfel, producătorii pot economisi materiale de mască N95 și le pot folosi pentru confecționarea mai multor filtre de schimb. La final, acestea pot fi colectate cu miile spre a fi incinerate.


Spre deosebirile de măștile rudimentare confecționate din țesătură, cele create de inginerii MIT pot fi mai bine adaptate pentru diverse forme ale feței, evitînd situațiile în care particulele de virus pătrund prin faldurile măștii fixate incorect sau neglijent.

Deși mai scump decît o mască de unică folosință, noul produs va putea fi amortizat rapid datorită costului mult redus al rezervelor cu filtre de schimb.

Măștile N95 sînt unele dintre cele mai sigure măști de față pe care le poți cumpăra și de regulă sînt standard în dotările spitalelor care tratează boli puternic infecțioase. Ele pot asigura o filtrare mai bună decît măștile chirurgicale și pot reduce și mai mult riscul de infecție cu diverși agenți patogeni, incluzînd COVID-19. Problema este că măștile N95 sînt relativ costisitoare și de cele mai multe ori greu de găsit, obligînd administratorii spitalelor fie să vină cu metode de sterilizare pentru măștile N95 existente, astfel încît acestea să poată fi reutilizate, sau să recurgă la măști faciale inferioare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load