COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost creată inteligența artificială care prognozează furtunile și valurile mari în Oceanul Pacific

A fost creată inteligența artificială care prognozează furtunile și valurile mari în Oceanul Pacific

O echipă de cercetători de la Academia de Științe din China, condusă de profesorul Lee Xiaofeng, a studiat activitatea Pacificului cu ajutorul tehnologiei inteligenței artificiale (IA).


Cercetătorii au folosit pentru prima dată modelul de învățare la adîncime în baza datelor prin satelit pentru a prognoza amploarea instabilității oceanice.

Principalele motive din care încep furtunile oceanice se ascund sub stratul de apă. Acestea pot fi urmărite cu ajutorul datelor zondării de la distanță prin satelit. Oamenii de știință s-au folosit de învățarea la adîncime a IA pentru a procesa toate semnalele similare.


Cercetătorii au dezvoltat un model de învățare la adîncime pentru a prognoza starea oceanului în baza datelor actuale și anterioare prin satelit. Verificarea a arătat că modelul prezice în mod eficient și precis temperatura apei și fixează variațiile spațiale și temporare ale răspîndirii valurilor mari.
Potrivit profesorului Lee, modelele bazate pe inteligența artificială, modelele statistice și modelele numerice tradiționale se pot completa reciproc, în acest caz ele vor oferi o nouă perspectivă pentru a studia caracteristicile oceanice complexe.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load