COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost creat un sistem de stingere a incendiilor care se încarcă de la legănarea copacilor

A fost creat un sistem de stingere a incendiilor care se încarcă de la legănarea copacilor

O echipă de oameni de știință de la Universitatea de Stat din Michigan a dezvoltat și a creat un sistem de detectare a incendiilor forestiere la distanță, care se alimentează din contul mișcării copacilor în vînt.


În ultima vreme a avut un număr mare de incendii tragice: în vestul Americii, în Brazilia și Australia. Noua tehnologie este creată pentru a rezolva această problemă. Potrivit oamenilor de știință, răspunsul anterior la incendiile de pădure va facilita stingerea lor, precum și va reducere semnificativ daunele și a numărul de decese umane.


Noua tehnologie TENG transformă energia mecanică externă, cum ar fi mișcarea ramurii copacului, în energie electrică cu ajutorul efectului triboelectric. Este un fenomen în care unele materiale devin încărcate electric după ce se separă de cel de-al doilea obiect pe care l-au contactat anterior.MC-TENG are un curent electric generat sporadic într-un micro-super condensator bazat pe nanotuburi de carbon. Cercetătorii au ales această tehnologie, deoarece încarcă rapid dispozitivul numai din rafale scurte, dar puternice de vînt.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load