COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost creat un acumulator care va înlocui bateriile cu litiu-ion

A fost creat un acumulator care va înlocui bateriile cu litiu-ion

În SUA a fost creat un nou tip de baterii cu natriu. Capacitatea lor de energie nu este inferioară bateriilor cu litiu-ion și nu scade după 1000 de cicluri de descărcare.


Acum, bateriile litiu-ion sînt sursa principală de alimentare pentru toate dispozitivele, de la smartphone la sonde interplanetare. Printre neajunsurile lor este încărcare lentă, pericol de explozie, capacitate insuficientă. De aceea, oamenii de știință caută opțiuni pentru înlocuirea sărurilor de litiu cu alte substanțe.


În general, puterea și durabilitatea bateriilor litiu-ion și natriu depind în mare măsură din ce este alcătuit catodul și de modul în care interacționează cu electrolitul. De exemplu, la granița dintre catod și electrolit se formează adesea cristale de sare care împiedică ionii de sodiu să se deplaseze între ei, ceea ce reduce capacitatea bateriei.Omenii de știință au rezolvat această problemă prin crearea unui nou catod acoperit cu un film de oxizi de nichel, mangan, cobalt și sodiu. Astfel, ei au reușit să realizeze faptul ca intensitatea energetică a bateriei experimentale de natriu să devină aproape la fel ca cea a majorității bateriilor de litiu-ion. În același timp, ea a pierdut doar 20% din capacitate după o mie de cicluri de descărcare și încărcare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load