A fost creat telefonul care se încarcă în numai 13 minute

A fost creat telefonul care se încarcă în numai 13 minute

Durata de încărcare a telefonului este o problemă cu care se confruntă mulți oameni. Pentru a o elimina, un producător chinez promite un timp de încărcare a telefonului de numai 13 minute


În prezent există telefoane de la mai mulți producători care folosesc tehnologia super-charging, prin care-ți încarcă telefonul în proporție de 70-80% în doar 30 de minute. Dar Vivo, un producător de telefoane din China, îți propune un timp de încărcare de doar 13 minute de la 0 la 100%.


Compania a demonstrat imposibilul în cadrul Mobile World Congress din Shanghai, iar acest lucru se datorează faptului că bateria de 4000 mAh de la Vivo suportă o încărcare de pînă la 120 wați. Recordul anterior aparținea companiei Xioami, care reușise să încarce un telefon la 100 de wați în 17 minute.


Vivo a reușit această performanță prin intermediul tehnologiei FlashCharge 120W și a utilizat un cablu special USB-C. Compania a testat această metodă de încărcare pe o baterie de 4000 mAh într-un laborator și a obținut o încărcare de la 0 la 50% în cinci minute, iar restul încărcării, pînă la 100%, a mai durat alte opt minute.


În prezent, Huawei P30 Pro, Mate 20 Pro sau OnePlus 7 Pro sînt printre telefoanele care se încarcă cel mai repede, la 40 de wați, respectiv 30 de wați. Dar dacă dorești telefonul cu cea mai rapidă încărcare din lume atunci trebuie să-ți cumperi Oppo RX17 Pro. Bateria de 3700 mAh a acestuia se încarcă la 50 de wați, iar asta se traduce într-o încărcare de la 0 la 40% în doar 10 minute. Telefonul costă în jur de 600 de euro.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri