COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A devenit cunoscută perioada în care calul a început să fie călărit

A devenit cunoscută perioada în care calul a început să fie călărit

Investigînd un mărmînt din epoca bronzului de pe teritoriul Kazahstanului modern, arheologii ruși și kazahi au precizat cînd a avut loc momentul cheie în stăpînirea cailor - trecerea de la harnașament la călărie.


Studiind rămășițele a doi cai în movila din regiunea Kostanaisk, Kazahstan, oamenii de știință au stabilit că animalele au fost îngropate în scopuri ritualice, se pare că, într-o groapă cu stăpînul, unul peste altul. Analiza radiocarbonală a oaselor a arătat că înmormântarea se referă la epoca tîrzie a bronzului (1890-1774 î. HR.).


Studiul craniilor și rămășițelor însoțitoare a arătat că animalele au fost folosite pentru călărie și aveau un căpăstru cu curele de umăr și un trenzel moale (rămășițele curelelor de umăr au fost, de asemenea, găsite în movilă). Apropo, atunci caii erau mai mici de statură (136-144 cm).Constatarea a arătat că, deja la începutul celui de-al doilea mileniu î.HR. a avut loc trecerea de la folosirea cailor la căruțe la călărie, ceea ce a schimbat fundamental modul de viață a locuitorilor din epoca tîrzie a bronzului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load