COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A apărut un înlocuitor ecologic al soluțiilor din acumulatoare

A apărut un înlocuitor ecologic al soluțiilor din acumulatoare

A apărut un înlocuitor ecologic al soluțiilor din acumulatoare. Noua substanță este mult mai ieftină și nu dăunează mediului.


Oamenii de știință de la Fundația de cercetare din São Paulo au prezentat soluții de electrolit (cunoscute și sub denumirea de "apă în sare"), care ar putea deveni un înlocuitor pentru solvenții organici din acumulatoarele mașinilor sau baterii. Printre avantajele lor, cercetătorii numesc prețul ieftin și siguranța pentru mediu.
Particularitatea soluției constă în faptul că ea conține o concentrație foarte mare de sare într-un volum mic de apă. Cantitatea de apă se calculează reieșind din faptul ca ea să fie suficientă pentru dizolvarea ionilor. Respectiv, în acest sistem nu există "apă liberă".


Pînă în prezent, s-a crezut că în mediul acvatic este imposibil de creat un electrolit solid, dar oamenii de știință au respins acest lucru. Folosind noua soluție, cercetătorii au reușit să mărească tensiunea maximă de lucru într-o singură celulă a dispozitivului de aproape 3 ori, rezistînd o mie de cicluri de încărcare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load