X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Un britanic a escaladat Everestul acasă (VIDEO)

22 apr. 2020,, 02:31   Sport
3358 0

Închiși în casă din cauza pandemiei, oamenii încearcă să găsească diferite moduri să-și ocupe timpul liber și, totodată, să facă ceea ce le place. Este și cazul unui britanic, amator de drumeții, care a decis să escaladeze Everestul în casă.

John Griffin a urcat și a coborît în fiecare zi, timp de 6 ore și jumătate, cele trei etaje ale casei sale. Patru zile mai tîrziu, după 1.363 de urcări pînă la ultimul etaj și 40.846 de pași în total, Griffin urcase înălțimea Muntelui Everest - aproximativ 8.850 de metri, transmite digi24.ro.

Acesta și-a măsurat progresul folosind un program special adaptat.

„Locuiesc într-o casă destul de înaltă și am coborît să iau o cească de ceai pentru soția mea. Cînd m-am întors i-am spus că, în momentul în care aceste restricții se vor ridica, o să mă simt de parcă am urcat pe Everest", a declarat Griffin, pentru CNN.

„Să văd aceeași scară din nou, din nou și din nou, asta chiar m-a scurs.”


Cînd Griffin a ajuns în cele din urmă la ultimul etaj al casei sale pentru ultima dată, a sărbătorit împreună cu soția și fiica, punînd un steag al Marii Britanii pe terasa de pe acoperiș.

„A fost grozav, nu m-am lăsat să ies pe terasa de pe acoperiș, așa că am păstrat acest moment pentru a aștepta ceva cu nerăbdare. Ca în orice provocare reală, este vorba de stabilirea unor obiective mici", a spus el.

Griffin nu este singurul britanic care „escaladează” în casă. Rory Southworth a căutat și el să facă ceva memorabil în perioada carantinei, așa că a urcat înălțimea celui mai înalt vîrf din Marea Britanie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?