COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

UEFA a stabilit termenul limită de prezentare a planurilor de reluare a sezonului

UEFA a stabilit termenul limită de prezentare a planurilor de reluare a sezonului

UEFA vrea să anunțe pe 27 mai care vor fi datele pentru reluarea UEFA Champions League și Europa League.

Premier League și celelalte campionate ale Europei au termen pînă pe 25 mai să hotărască dacă sezonul va fi reluat sau nu. UEFA le-a transmis celor 55 de asociații membre că acesta este termenul limită, deoarece este necesară cunoașterea calendarului astfel încît să se poată lua o decizie cu privire la UEFA Champions League și Europa League.

UEFA vrea ca cele două competiții să aibă loc în luna august. Pentru ca acest lucru să se întîmple, este necesar ca partidele din campionatele interne să se fi disputat.


Astfel, pe 25 mai va exista o imagine clară pentru cum va arăta fotbalul în Europa în restul acestui an. Scrisoarea către asociații a fost semnată de către președintele UEFA, Aleksander Ceferin, și de către secretarul general, Theodore Theodoridis.

Asociațiile naționale și/sau ligile trebuie să fie în poziția de a comunica pe 25 mai către UEFA planul pentru revenirea competițiilor interne, inclusiv datele de start și formatul ales

UEFA a mai transmis că va permite pînă la acea dată federațiilor care vor decide, la fel ca Olanda, să încheie sezonul prematur să explice motivele și să anunțe echipele pe care și le doresc în următoarea ediție a cupelor europene.

UEFA plănuiește să aibă o ședință a Comitetului Executiv pe 27 mai unde va fi luată o decizie finală cu privire la posibilitatea ca UEFA Champions League și Europa League să se reia în luna august.

Totuși, UEFA a promis că va da dovadă de înțelegere în cazul în care situația creată de pandemie în o țară nu va permite luarea unei decizii pînă pe 25 mai. În cazul opririi sezonului, singura variantă tolerată este cea în care Guvernul unei țări nu permite să mai aibă loc activități sportive, așa cum a fost cazul Olandei.

De asemenea, UEFA a celor celor 12 orașe care urmează să găzduiască Euro în 2021 să reconfirme acest lucru pînă joi, 30 aprilie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load