Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

TOP 20 cele mai valoroase cluburi de fotbal din lume

30 mai. 2019,, 14:30   Sport
2515 0

Real Madrid a detronat-o pe Manchester United în clasamentul celor mai valoroase cluburi de fotbal din lume, dat publicităţii anual de prestigioasa revistă economică americană Forbes, informează Reuters.

Clubul madrilen, care a cîştigat ultimele trei ediţii ale Ligii Campionilor, este evaluat la 4,24 miliarde dolari, în creştere cu 9 la sută faţă de anul precedent, precizează Forbes.

Locul secund este ocupat de FC Barcelona, cu 4 miliarde de dolari, în timp ce Manchester United, care a ocupat primul loc în ultimii doi ani, se află acum pe poziţia a treia, cu 3,8 miliarde dolari.

Cele trei sînt urmate de campioana en titre a Germaniei, Bayern Munchen, cu 3 milioane dolari, şi de deţinătoarea titlului în Premier League, Manchester City, cu 2,69 miliarde dolari.

Cele mai valoroase 20 de cluburi din acest an au o valoare medie de 1,75 miliarde dolari, înregistrînd o creştere impresionantă, de 34%, faţă de anul trecut, salt atribuit de Forbes sumelor tot mai mari plătite de sponsori acestor echipe, precum şi veniturilor provenind din drepturile de televizare.


Nouă cluburi din primele 20 provin din Anglia, acest lucru datorîndu-se în special drepturilor de televizare din Premier League, cele mai mari din lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?