COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Schumacher, votat de fani drept cea mai influentă persoană din istoria Formulei 1

Schumacher, votat de fani drept cea mai influentă persoană din istoria Formulei 1

Fostul pilot german Michael Schumacher, de şapte ori campion mondial, a fost votat de fani drept cea mai influentă persoană din istoria Formulei 1, pe site-ul oficial al întrecerii, transmite Reuters.

Rezultatul a fost publicat miercuri, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la primul Mare Premiu de Formula 1, desfăşurat în 1950, la Silverstone.

Schumacher, care nu a mai fost văzut în public de la accidentul suferit la cap în 2013, cînd schia într-o staţiune, s-a impus cu 61% din voturi în această anchetă, devansîndu-l pe fostul conducător al Marelui Circ, Bernie Ecclestone, în finală, citează Agerpres.

Michael Schumacher deţine recordul de titluri cucerite în Formula 1 (7) şi de victorii de cursă (91), însă britanicul Lewis Hamilton, ajuns la şase titluri de campion mondial, îi ameninţă supremaţia.


În primele tururi ale anchetei, Schumacher i-a învins pe foştii campioni mondiali Niki Lauda, Ayrton Senna şi Juan Manuel Fangio, precum şi pe fondatorul echipei Ferrari, Enzo Ferrari.

Un grup de experţi au stabilit o listă de 32 de nume, împărţite în patru categorii, de piloţi, conducători de echipe, inovatori tehnici şi persoane care au schimbat acest sport. Mii de fani au participat la anchetă, a anunţat Formula 1, fără a face alte precizări.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load