X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Rușii ar putea participa la ceremonia de închidere sub propriul drapel

21 feb. 2018,, 23:31   Sport
3102 1

Comitetul Executiv al Comitetului Internaţional Olimpic se va reuni sîmbătă pentru a decide dacă sportivii ruşi pot participa sub propriul steag la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang, relatează DPA.


Forul olimpic internaţional nu a precizat dacă decizia luată de Comitetul Executiv va fi supusă aprobării reuniunii CIO, programată pentru duminică şi în care vor fi aleşi noi membri.

Comitetul Olimpic Rus a fost suspendat în luna decembrie din cauza sistemului de dopaj susţinut de stat. Rusia participă la JO 2018 sub denumirea OAR (Sportivi olimpici din Rusia), fără dreptul de a arbora steagul şi a se cînta imnul său.

CIO a anunţat că delegaţia rusă ar putea defila sub propriul steag la ceremonia de închidere dacă sportivii săi au o comportare exemplară.

Un sportiv rus a fost depistat pozitiv la meldonium, Aleksandr Kruşelniţki, medaliat cu bronz în proba de dublu mixt la curling, iar audierea acestui caz la TAS ar putea avea loc miercuri seara sau joi.

Mark Adams, purtător de cuvînt al CIO, nu a dorit să speculeze dacă procesul de defăimare intentat de trei biatlonişti ruşi la Curtea supremă din New York împotriva fostului director al laboratorului antidoping din Moscova, Grigori Rodcenkov, va avea vreo influenţă în luarea unei decizii de către Comitetul Executiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?