Rusia nu va defila sub propriul drapel la ceremonia de închidere a JO de iarnă

Rusia nu va defila sub propriul drapel la ceremonia de închidere a JO de iarnă

Comitetul Executiv al CIO a decis, duminică, să nu ridice suspendarea Comitetului Olimpic Rus pentru ceremonia de închidere a JO de la Pyeongchang, astfel că sportivii ruşi nu vor putea defila sub propriul drapel, scrie News.ro.

„CIO ar fi luat în calcul ridicarea suspendării, deoarece delegaţia Sportivilor Olimpici din Rusia (OAR) a respectat decizia din 5 decembrie 2017 a Comitetului Executiv al CIO. Însă doi sportivi au fost depistaţi pozitiv la Pyeongchang. Acesta a fost un lucru extreme de dezamăgitor şi, avîndu-se în vedere şi alte elemente, a împiedicat CIO să se gîndească la ridicarea suspendării pentru ceremonia de închidere”, se arată pe site-ul Olympic.org.

Forul internaţional a precizat că suspendarea Rusiei va fi ridicată dacă se va confirma că nu mai există alte încălcări ale regulamentului antidoping de către membri ai delegaţiei OAR.

La 5 decembrie 2017, CIO a suspendat Comitetul Olimpic Rus cu efect imediat de la JO, precizînd totodată că sportivi din Rusia vor putea participa la Pyeongchang în anumite condiţii, sub drapelul olimpic.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load