Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Reprezentanţii Moldovei au evoluat cu succes la Festivalul internaţional de şah pentru copii

12 iun. 2020,, 17:30   Sport
3543 0

Reprezentanţii Moldovei au evoluat cu succes la Festivalul internaţional de şah pentru copii „Cireșar 2020”, organizat de federaţia de Şah din Moldova (FŞM) cu susţinerea Academiei de şah „Hannibal” (Bucureşti). În contextul pandemiei de coronavirus, turneul s-a desfăşurat în premieră în regim online.

Solicitat de corespondentul agenţiei infotag, secretarul general al FŞM, Valeriu Coadă, a menţionat că la turneu au participat 188 de tineri sportivi din Moldova, România, Ucraina, India, Franța, Ungaria, Belarus și Polonia. Republica Moldova a fost reprezentată de 38 de jucători de șah din Chișinău, Bender, Bălți, Comrat, Tiraspol, Făleşti, Rîbniţa și Strășeni. Ei au concurat la patru categorii de vârstă.

Câștigătorii grupelor sunt: până la 14 ani – Stas Cebotari din Făleşti, care a obținut 7 puncte; până la 12 ani – ucraineanul Teimur Tohtomuşev (7,5); până la 10 ani – Kiril Gureţki din Tiraspol (7,5); până la 8 ani – francezul Lacan Rus David (8,0).

Printre fete, la categoria de până la 12 ani a câștigat românca Iulia-Cristiana Ștefan. Pe locul doi se află H. Pragnya (India), iar pe locul trei – Cleopatra Verbin (Chișinău, Moldova).

Câștigătorii au fost premiați cu cupe, diplome de onoare, medalii comemorative și premii băneşti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?