Radu Albot, tot mai sus în clasamentul mondial

Radu Albot, tot mai sus în clasamentul mondial

Tenismanul moldovean Radu Albot a urcat 40 de trepte în clasamentul mondial comparativ cu poziția precedentă, relatează MOLDPRES.

Jucătorul ocupă în prezent locul 172 în ierarhia ATP. Ascensiunea a fost determinată de evoluția  reușită la turneul Australian Open în pereche cu sud-coreeanul Hyeon Chung. Ei au promovat în faza a treia a concursului.

La individual, însă, Radu Albot a suferit înfrîngere în turul inaugural de pe tabloul principal și a coborît cu două trepte în clasamentul mondial. El ocupă în prezent locul 89.

Radu Albot a înregistrat cea mai bună clasare a sa în topul ATP individual – poziția cu numărul 82 – în aprilie 2017. La dublu cel mai bun rezultat – locul 68 – l-a consemnat pe 22 iunie 2015. El este cel mai bun tenisman autohton, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite în premieră în sportul moldovenesc. La vîrsta de 16 ani a fost cel mai bun jucător în Europa, numărul 11 mondial. A cîștigat în cariera sa 3 turnee ATP Challenger, 14 la individual și 7 la dublu în seria ITF Futures și unul în ATP World Tour. Este angajat în echipa sportivă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load