X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pugiliștii moldoveni au urcat pe piedestalul de onoare al Campionatului European

12 sep. 2019,, 10:49   Sport
1870 0

La Campionatul European de Box printre tineret care a avut loc în Sofia (Bulgaria) au participat 213 bărbați și 126 femei din 37 de țări ale continentului European. Boxerii noștri au cîștigat o medalie de argint și una de bronz, încă patru sportivi s-au clasat pe locul cinci.

Tiraspoleanul Vladislav Gudzi care a evoluat în categoria de 64 de kg a ieșit în finalul Campionatului, cedîndu-i rusului Ilia Șakirov și cîștigînd medalia de argint. În calea sa spre final el l-a învins pe lituanianul Erikas Laurikietis, finlandezul Jere Niemeldinen şi turcul Mehmet Aydemir. Daria Kozorez, de asemenea originară din Tiraspol, a învins-o pe maghiara Barbara Major, dar i-a cedat în semifinale turcoaicei Elanur Sagit. Ea a urcat pe cea de-a treia treaptă a piedestalului de onoare, cucerind bronzul în categoria de greutate 81 kg.

Chișinăuianul Marcel Nistreanu (69 de kg) l-a învins pe spaniolul Reduan Ahsain Lemsayan, slovacul Gal Sepic, însă în pătrimile de final i-a cedat israelianului Daniel Ilyushonok, poziționîndu-se pe locul cinci.

La un pas de podium s-au oprit și au luat locul cinci bălțeanul Vitalie Prisacaru (56 kg), Daniil Slepoi din Tiraspol (52 kg) și Adrian Bucșa (60 kg) din Hâncești. Vitalie l-a învins pe belarusul Stanislav Karankov, dar apoi a pierdut în fața francezului Selim Bouaïta. Daniel s-a impus în fața polonezului Blezien Gabriel Dominik, dar nu l-a putut învinge pe ungurul Zsolt Zuro. Adrian, după înfrîngerea slovacului Petric Nejc a pierdut în fața bielarusului Dmitri Balkov. Valeriu Razmerița (75 kg) de la Grimăncăuți în faza preliminară a Campionatului l-a învins pe azerbaidianul Igor Platov, dar nu a putut să-l învingă pe galezul Bevan Taylor pentru că să ajungă în sferturile de finală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?