X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Organizatorii au prezentat logo-ul JO din 2028 de la Los Angeles (VIDEO)

3 sep. 2020,, 04:30   Sport
2178 0

Organizatorii Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Los Angeles din anul 2028 au prezentat, marţi, logourile acestor evenimente, mai degrabă clasice, cu ''A'' de la ''LA28'' pe care l-au gîndit interschimbabil pentru a sublinia diversitatea oraşului californian, informează AFP.


Emblema "LA28" este compusă astfel: un L deasupra lui 2 şi A deasupra lui 8, toate deasupra cercurilor olimpice, transmite agerpres.ro.

''A'' apare sub diferite forme şi versiuni tipografice, făcînd referire la mai multe simboluri sau poveşti care caracterizează Los Angeles, unde JO de vară au mai avut loc în 1932 şi 1984.

"Nu există o singură modalitate de a reprezenta Los Angeles", a declarat preşedintele LA28, Casey Wasserman. "Fiecare cartier, fiecare aglomerare de case, fiecare persoană are propria sa identitate şi propria sa poveste".

"JO LA28 vor pune în valoare creativitatea colectivă a comunităţii noastre şi vor marca diversitatea care ne face puternici", a adăugat el.

Emblema a fost concepută pentru era numerică, permiţîndu-i să evolueze în timp, litera "A" putînd beneficia de multiple creaţii artistice. Deocamdată sunt 20 de versiuni concepute special pentru lansarea site-ului comitetului organizator.

Originară din Los Angeles, sprintera Allyson Felix, de şase ori medaliată cu aur olimpic, a modelat ea însăşi un "A" pe care l-a dorit în mişcare şi ca referinţă la echipele sale preferate - Los Angeles Lakers, Los Angeles Dodgers (baseball) şi Universitatea din California de Sud.

"Cultura sportului şi a excelenţei este ceva cu care am crescut la LA", a declarat Felix.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?