COVID-19 în MOLDOVA

Nicolae Juravschi a reacționat la învinuirile care i se aduc

Nicolae Juravschi a reacționat la învinuirile care i se aduc

Un grup de sportivi îl acuză pe președintele comitetului olimpic, Nicolae Juravschi, de mai multe scheme de corupție și de fraudă financiară ce ar depăși un milion de euro, după ce ar fi vîndut ilegal un teren primit gratuit.

Sportivii au adresat o scrisoare deschisă către președinte și prim-ministru. Juravschi neagă acuzațiile și spune că a acționat legal.

„Eu nu știu așa organizație în primul rînd. sînt prostii, calomnii pentru a pune mîna pe comitet. Acest teren a fost proprietatea comitetului. Era privatizat. Să-mi arate cineva unde în Chișinău se vînd 23 de ari cu două sau 20 de milioane de dolari? Este o aberație. Terenul a fost evaluat de cadastru cu trei milioane șase sute de mii. Noi l-a vîndut cu trei milioane”, a declarat Juravschi pentru TV8.


Fostul primar al Chisinăului, Serafim Urechean, ne-a spus că acest teren a fost alocat gratuit forului olimpic ca să-și construiască sediu, iar privatizarea lui ar fi fost imposibilă: „Nu aveau nici un drept să-l vîndă pentru că nu era proprietatea lor, ci era un teren transmis lor pentru construcția unui sediu. Ei nu puteau să-l privatizeze, deoarece încă nu apăruse acolo imobil”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load